4.3.2012

Cruising to Bahamas

Bahaman-risteily oli kyllä niin mahtava loppuhuipennus meidän lomalle, että oksat pois! Jo Suomessa ennen reissua oltiin päätetty, että risteilylle on päästävä ja oltiin jo vähän tsekkailtu tarjontaa.. Tuumailtiin kuitenkin, että varmaan saa edullisempia lähtöjä, kun varaa lähempänä ajankohtaa vaikkapa peruutuspaikkoja. Onneksi odotettiin, nimittäin saatiin tosi edullisella meidän risteily! 

Risteily-yhtiöistä valittiin Royal Caribbean Cruises, koska siitä löyty eniten hyvää sanottavaa - ruokia kehuttiin mielettömästi ja yhtiön nuorekas meininki vakuutti. Tutustuttiin reissulla sellaiseen maailman herttaisimpaan suomalaisrouvaan, joka oli töissä matkatoimistossa ja ilomielin auttoi meitä valitsemaan just laivayhtiötä, laivaa, määränpäätä ja ajankohtaa :) Vaihtoehtoja ei hirveästi ollut meidän rajoitetun ajan takia, mutta saatiin kuin saatiinkiin räätälöityä just meille täydellinen pikkupaketti! Royal Caribbean Cruise Lines siis yhtiönä, reittinä Miami - Nassau - CocoCay - Miami ja laivana Monarch Of The Sea. Reissussa oltiin perjantaista maanantaiaamuun ja hetkeäkään en pois vaihtais!

Matka varattiin matkatoimiston kautta (ilman mitään matkatoimistomaksuja) ja koko risteilyn hinnaksi ruokineen ja tippeineen tuli noin 300$ / hlö, euroissa noin 250€. Tosiaan näitä risteilyjä kaupataan all inclusiveina, sisältää siis kaiken ruuan illallisista pikkusnackseihin. Monarchilla oli joka ilta fine dinea tarjolla illallisravintolassa, jossa oli pöytäjaot tehty valmiiksi ja kattaus aina samaan aikaan illasta. Ruokaa tilattiin listalta ja lista vaihtui joka ilta. Mä esimerkiksi söin etanoita alkupalaksi yhtenä iltana, lohta ja naudan sisäfilettä pääruuaksi ja jälkkäriksi aina mitä herkullisimpia juustokakkuja, creme bruleita jne. NAM. Buffet-aamiaista oli parissakin paikkaa tarjolla, samoten lounasta. Poolilla oli jäätelökone, josta sai jätskiä aina kun halusi ja altaalle pysty hakemaan kaikkea pientä naposteltavaa yläkerran sandwich baarista tai pizzeriasta. Voin siis sanoa, että ruoka ei todellakaan loppunut kesken! Laskettiin, että meidän tuli ton risteilyn aikana syötyä 19 kertaa :D 

Juomista vesi, jääteet ja lemonadet kuuluu kanssa hintaan, jos sitten limuja tai alkoholia haluu nauttia, niin ne ostetaan erikseen :) Yleensä näillä laivoilla on tarjolla sellasia limu-, olut- tai viinipaketteja = maksat tietyn summan, jolla saat juoda niin paljon limua yms laivalla kun sielu sietää. Me napattiin tollanen viinipaketti, joka sisälsi 4 pulloa viiniä ja tais kustantaa 60$. Viinejä sai juoda illallisella tai sitten ottaa ihan hyttiin mukaansa :) Tietty laivalla tarjoiltiin joka paikassa ihan huippuhyviä drinkkejä ja kumma kyllä, ei niitä oltu hinnoilla pilattu, vaikka niin voisi kuvitella - pool baarissa kunnon Strawberry Margarita oli 7$, Corona 5$. Suukaan ei kerennyt kuivua, kun kokoajan tarjoilijat tuputti tuoreisiin ananaksiin tehtyjä drinksuja ja yhtenä aamuna koettiinkin aikamoiset päänsäryt edellisillan allasbileistä johtuen..

Ensimmäinen stoppi oli Nassaulla, Bahaman pääkaupungissa. Laivalta pystyi etukäteen aina kohteisiin varaamaan erilaisia retkiä ja niihin pystyi tutustumaan hytin tv:n "retkikanavalta". Retkivaihtoehtoja oli vaikka hur mycket! Vesipuistoa, luontokävelyä, parasailingia, snorklausta, sukellusta.. Me päätettiin käydä snorklaamassa Nassaulla ja loppupäivä viettää pikkukaupunkia tutkien :) Voi vitsi niitä kaikkia iloisen värisiä taloja!

Siis mähän pelkään kaloja ylikaiken ja ihmettelen edelleenkin suuresti, että miten Jompsu sai mut huijattua kanssaan snorklailemaan :D Oli se kyllä hieno kokemus, vaikka tärisinkin pelosta, kun mun alla uida vilisteli jättiläisparvi pään kokosia mustia kaloja hrrrrrrr... Korallit tai muutenkaan meren pohja ei ollut mitenkään erikoinen, mutta ne kalat oli aika mahtavia :) Näin nemoja ja kaikkia muita ihania värikkäitä pieniä yksilöitä. Ja ei niin pieniä. Veneellä oli pakko sitten naukata snorklauksen jälkeen kunnon jännityspaukut, Bahamalla kun oltiin niin rommiahan sen olla piti! Loppuretki olikin jo huimasti hauskempi ja Nassauta kierreltiinkin sitten pienissä iloisissa tuiskeissa ;)

Pienien päiväkännien kuvaussaldoa :) Rommi on hyvää!

Takas laivalle päästessä kivuttiin yläkannelle ottamaan iltapäiväaurinkoa, nauttimaan poreiden lämmöstä ja maistelemaan namidrinkkejä. Laivallahan ei tekeminen lopu kesken ja välillä tuntu, että aika ei riitä siihen kaikkeen! Monarchilla oli tarjolla tietty allaskansi ohjelmineen ja kilpailuineen, juoksurataa, kiipeilyseinää, elokuvateatteria, kuntosalia, spata, shoppailumahdollisuuksia, kaikenmaailman esityksiä jne. Sitten jos pidemmälle reissulle lähtee, niin laivoilla on jo luistelukentät sekä huikeat ulkoilmateatterit, joissa nähdään Broadway-show-esityksiä! Me kuitenkin oltiin laiskamatoja ja pidättäydyttiin aikalailla allaskannen tarjonnassa - ei sekään paha valinta ei :)

Katettu illallinen oli aina vähän hienompi kuin esimerkiksi buffet-illalliset. Toisena iltana oli formal-night, jonka vuoksi pukeuduttiin hienosti. Mä nyt päätin aikalailla revitellä joka ilta mm. korkkareilla (joita en siis normaalisti osaa ollenkaan käyttää), kerrankin kun oli "mahdollisuus". Oli aika jännä istua isossa pöydässä tuntemattomien ihmisten kanssa puvut ja hienot mekot päällä ja kuunnella vieressä soittelevan viulistin ihania kappaleita :) Meidän pöytäseurue oli aivan huippua porukkaa ja vietettiinkin illat aina Malun ja Luisin kanssa - ihana sisaruspari Kolumbiasta. Jos ihmisellä on soulmate olemassa, niin tää Malu (nainen siis) oli kyllä mun sielunsisko! :D Ollaan päätetty, että me vielä reissaillaan yhdessä ja muutenkin ollaan yhteyksissä.

Risteilyn toisena iltana pistettiin jalalla ranttaliksi ja vietettiin ilta ja yö laivan allasbileissä. Bileissä oli huippudj ja kokoajan seisova pöytä tarjolla, josta sai kaikkea kivaa bilenaposteltavaa: oliiveja, juustoja, kakkuja, suklaassa kastettuja hedelmiä jne. Ilta oli aivan sairaan hauska, tosin loppu vähän lyhyeen - Jenkeissähän tosi useassa osavaltiossa tulee pilkku klo 2.00 ja sillon on bileet loppu. Me kuitenkin pidettiin omat kivat jatkobileet ja mm. tanssittiin käytävältä löydettyjen moppien kanssa, kuvailtiin laivan viherkasveja (WTF?!) ja järjestettiin joogatunti noin kymmenelle nuorelle miehelle. Malun kanssa siis, Malun veli Luis ja Jompsu silmät pyörien vähän naureskeli meidän touhuille.. :D Mutta hauskaa oli, ikimuistoinen ilta, that's for sure!

Sunnuntaiaamuna laiva kruisaili Coco Caylle, joka on Royal Caribbeanianin oma yksityinen saari keskellä merta. Saarella oli yhtä jos toista ranta-aktiviteettia aina löhöilystä vesijetin vuokraamiseen. Me päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen vaan nauttimaan ihanasta päivästä aurinkoa palvoen. Oli hyvä valinta se, ei nimittäin olo ollut mikään maailman hurmaavin edellisillan allasbileiden takia.. Onneksi tarjolla oli mitä parhainta krapularuokaa ikinä, nimittäin grilliHAMPPAREITA! Mmmm, tosiaan, jotta kukaan ei varmastikaan olisi laivareissullaan hetkeäkään ilman ruokaa, oli ruokatarjoilut tuotu myös päivän ajaksi Coco Cay -saarelle. Hampparit ja muut grilliherkut sai itse napata "seisovasta pöydästä" :) Johan oli kissanpäivät! 

Kun oltiin loikoilusta ja auringosta tarpeeksemme saatu, lähdettiin kiertelemään saarta. Vesi oli kirkkaan turkoosia, satoja metrejä pääsi kävelemään vedessä, jossa syvyys pysyi kokoajan samana, simpukoita oli paljon ja aurinko paistaa porotteli taivaalta. Kun käveli 100 metriä kauemmas saaren "elämästä" musiikkeineen päivineen, niin pääsi jo ihan omissa oloissaan viettelemään omaa aikaa ihanassa hiljaisuudessa ja rauhassa. Voi että, tää paikka oli super upea!

Laivalle takaisin tultaessa oli tiedossa viimeinen risteilyilta, käytiin taas illallisella nauramassa Malun kanssa eilisillan hölmöilyille, vaihdettiin pöytäseurueen kanssa numerot ja muut yhteystiedot, halailtiin Malun ja Luisin kanssa ja painuttiin muutamien drinksujen ja salsatanssien jälkeen pakkaamisten kautta pehkuihin. Aamulla vielä pikainen buffet-aamiainen ja sitten nokka kohti South Beachia. Nyyh. Se risteily oli siinä :( Onneksi meillä oli vielä kaksi päivää jäljellä SoBen kiertelyyn, joten nämä reissusepostukset Miamista ei vielä ollut tässä ;)

Bahaman-risteily kaikessa upeudessaan oli niin ikimuistoinen kokemus, että JOKAIKISELLE Miamiin matkustavalle suosittelen sitä, jos vaan aikaa on. Reissu ei maltaita mun mielestä maksa, joten risteilemään vain! :) Vastaan enemmän kuin mielelläni kaikkiin kysymyksiin liittyen näihin risteilyihin! Niin hyvin kuin osaan :)

Pakko lähteä luistelemaan järven jäälle, kun kevätaurinko paistaa niin nätisti. Ylihuomenna liidellään Erikan kanssa Saaraa moikkaamaan pitkäksi viikonlopuksi Berniin - voihan se olla, ettei lunta eikä jäätä enää ens viikolla ole, joten pakko se on nyt suksia tonne jäälle. PUSUJA!

9 kommenttia:

  1. Hih jokohan mä uskallan paljastaa, että luen tätä sun blogia :) Ja samalla paljastan, että kirjoittelen myös omaa hääblogia.. Muistaakseni joskus sun kanssa haaveiltiin häistä ja kaikesta häihin liittyvästä! :)

    Joten ehkäpä tunnistat kuka täällä kirjoittelee? ;)

    ps. Ihania rantoja!! Haluun tonne NYT!

    VastaaPoista
  2. Annie: HEI ANNI! <3 Sinäkin olet täällä, loistavaa! Ja ihan huippublogi sulla, pakko alkaa seurailemaan, että miten teidän hääsuunnittelut edistyy :) Eikös Bahaman-risteily olis aika jees honeymoon? Suosittelen! Miten sulla menee siellä Tampereella? Onko työt jo lutviutunut kohilleen? joko alatte massua kasvattelemaan? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bahaman-risteily ois todellakin jees, taitaa vaan ylittää meidän budjetin aika reippaasti.. :P Mutta vielä joskus tuonne on ehdottomasti päästävä!

      Täällä menee ihan kivasti, sain nyt vihdoin ja viimein töitä (alkaa siis ens viikolla, en tähän julkisesti viitsi mainita missä..). Tähän mennessä oon vaan hengaillu täällä neljän seinän sisällä ja alkanu tulla hulluks :D Tosin onpahan ollut aikaa miettiä hääjuttuja ja kirjoitella niistä :) Massua ei kyllä vielä valitettavasti kasvatella, toivottavasti sitten häitten jälkeen ;) Itseasiassa parempi oiskin, ettei häitä ennen tarviis kasvatella, en muuten mahdu mun prinsessamekkoon :D

      Vieläkös sä oot respassa viihtyny? :) Entä onko teillä vielä hääsuunnitelmat yhtään ajankohtaisia? ;)

      Poista
  3. Annie: mut ei toi Kyproskaan ollenkaan pahalta kuulosta, varsinkaan teidän hotlu!! :)) Onnea uudesta työpaikasta, kiva varmaan taas päästä rutiineihin kiinni :)

    Jep, vielä respassa ollaan ja duunii painellaan, tosin pian tulee siihen hommaan pikkuinen muutos, josta varmaan hihkun kohta facebookin puolella enemmän! Ja hääsuunnitelmat, nounounouu - katotaan nyt, et miten meidän juttu muutenkin kestää, aina tietty toivon parasta, mut voipi olla että tiet jossain vaiheessa vie erilleen. Katsotaan nyt, ei tietty kiva juttu ei :/ mutta kyllä se siitä!

    VastaaPoista
  4. Löysin blogisi googlettaessani Bahaman risteilyjä. Kävittekö satamassa varaamassa matkan, vai joltain katuvarsikaupustelijalta. Meillä on reissu lokakuussa ja olis tällainenkin kiva kokea.

    VastaaPoista
  5. Moi kaikille risteilylle haluaville,

    varasin just 4 päivän risteilyn Miamista Bahamaan (mm. Nassau, Key West ja maksoi kahdelta hengeltä vajaa 500 €. Varasin suoraan Caribian Cruisen sivuilta ja kun en heti tehnyt päätöstä niin sivusto ehdotti, että voisin pitää sen alustavasti varattuna 24 tuntia. Ok, tein niin ja sitten tuliki viesti, että jos päätän sen ottaa niin eikun yhteys Kaleva Travelsiin Hesaan. Näin tein ja he tekivät lopputyön ja veloittivat vain 19 €

    VastaaPoista
  6. Susanna: Moikka! Me varattiin meidän risteily paikan päältä noin viikkoa ennen risteilyä paikallisesta matkatoimistosta :) Meillä sattui tutun tuttu matkavirkailija, joten ei maksettu mitään palvelumaksua, mutta eipä se paljoa taida ollakkaan. Satamassa matkan varaaminen meni hirmuhankalaksi, enkä ees itseasiassa päässyt perille siitä, että voiko sieltä niitä matkoja varailla, joten koettiin, että matkatoimisto osaa hommansa ja säästää meitä turhalta stressiltä. Suosittelen tällasta risteilyä maasta taivaisiin, on jokaisen pennosen arvoinen! Loistavaa lomaa teille :))

    Anonyymi: Kuulostaa helpolta, vaivattomalta ja EDULLISELTA :) Nautihan reissustasi!

    VastaaPoista
  7. Kiitos. Päätettiin tosiaan hoitaa varaus paikan päällä, jos vaikka hurrikaani iskee, niin voimme viettää sen neljä päivää vaikka shoppaillen sitten :)
    To hinta on tosiaan niin halpa ja vastinetta rahalle saa varmasti. On noi kuvat sen verran huikeita.

    VastaaPoista
  8. Susanna: Niin se kannattaa, mä ainakin suosittelen :) ja risteily oli kyllä jokaisen pennin arvonen, jos joku on koskaan tuntunut lomalta, niin toi risteily!<3

    VastaaPoista

Jätäppä kommenttia, ihan mitä vain :) asiallista kuitenkin, kiitos!